Hugh has been awarded the Lancelot Andrewes medal

Hugh has been awarded the Lancelot Andrewes medal by the Bishop of Southwark. This was given in recognition of the contribution made by the practice’s courtyard and community centre at St. Michael’s Barnes and the extension at St. Peter’s Petersham. The medal was bestowed at one of the final services at St. Peters by the retiring vicar, the Reverend Canon Tim Marwood, who has been the driving force behind the building of the extension and the repair and restoration of the church itself.

St Peter’s Church Petersham has been published in the EASA journal

« 2 of 3 »

We have received planning permission

We have recently obtained planning permission for redevelopment of stable buildings in the West Wimbledon Conservation Area.  The stables, built in the latter part of the 19th century, form part of a wider complex of buildings around the adjacent public house, the Swan Inn. The proposal includes the reinstatement of the ground floor retail unit, the erection of new stables with offices above and a caretaker’s accommodation.

Planning Permission & Listed Building Consent

We couldn’t be happier to announce we’ve recently received Planning Permission & Listed Building Consent for the renovation and extension of this Frank Lloyd Wright-inspired house in Solihull, West Midlands. The original house built between 1955-59 by D. Rosslyn Harper of Yorke, Harper and Harvey for himself. Just one of many FLW inspired homes designed by the practice in the West Midlands. The site was previously refused permission three times before we were involved and working with Jon Lowe Heritage and in consultation with the 20th Century Society, we worked to develop a scheme acceptable to everyone involved.

A new master bedroom with a larger family dining space and generous kitchen were amongst our clients’ main goals for the project. We located the extension at the rear of the property to minimise the impact on the key view identified from the main road. We also suggested reinstating the originally proposed garden wall complete with a Frank Lloyd Wright-inspired gate to increase privacy and security; and further shield views of the extension.

For the renovation of the existing building, our main concern was to upgrade the existing leaky single glazed windows with new fineo double glazed panels that were able to fit into the existing minimal frames. This coupled with new insulation on the flat roofs and better-insulated walls, will make the house more comfortable in winter and, due to it’s increased thermal efficiency, cheaper for the owners to run.

« 2 of 3 »

Further information submitted to Dun Laoghaire Rathdown Council

In response to the planning report we have produced a contextual 3D model of Lower George’s Street to assess the setback of our proposal from the existing frontage and show the likely visual impact when viewed from the street. The model views have been submitted with revised drawings as part of a Further Information request from the local council.

« 1 of 4 »

Competition Win!!!

We are very happy to announce that after an invited competition we have been selected to design the new Parish Rooms, adjacent to St. Mary Magdalene in the centre of Richmond, for the Richmond Team Ministry.  This is a significant new commission for the practice and we look forward to the challenges of site and brief.

Our winning scheme drew inspiration from some ancient rock sketches, perhaps scrawled by Pythagoras himself, the famous son of Samos, which we found on that Greek island….

« 1 of 2 »